Alles wat je moet weten over je zorgverzekering

Wanneer je achttien jaar of ouder bent, ben je verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Gelukkig zijn we hier wel vrij in en zijn er tientallen mogelijkheden die je kunt kiezen. Dit maakt de keuze voor veel mensen echter niet makkelijk. Men weet over het algemeen ook weinig over hun zorgverzekering en daarom is het maken van een goede keuze ook lastig. In dit artikel vertel ik alle basisinformatie die jij moet weten over je zorgverzekering.

Verplicht

Zoals ik al zei is de zorgverzekering verplicht voor iedereen boven de achttien jaar. Mensen onder de achttien vallen echter nog onder de zorgverzekering van hun ouders en zijn hierdoor ook verzekerd. De verplichte verzekering dekt helaas niet alle zorgkosten die je kan krijgen. Alleen de noodzakelijke zorgkosten worden namelijk gedekt. Hieronder vallen bijvoorbeeld de kosten voor een bezoekje aan de huisarts of een ritje in de ambulance. Wanneer je zorgkosten zoals de tandarts gedekt wilt hebben, dan moet je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Door deze aanvullende zorgverzekering wordt je maandelijkse premie wel hoger, maar je bent wel voor meer kosten gedekt.

Premie

De premie die je betaalt staat dus niet vast. Het wordt beïnvloed door het pakket dat je neemt, je aanvullende zorgverzekeringen en het bedrag wat je aan eigen risico wilt betalen. Tevens rekenen alle verschillende zorgverzekeraars ook verschillende kosten. Het kan zijn dat jouw huidige zorgverzekering een stuk duurder is als een andere zorgverzekeraar. Het is dus handig om je zorgverzekering te vergelijken met de aanbiedingen op de markt. Zo kan je er natuurlijk voor kiezen om veel geld te besparen door over te stappen van zorgverzekeraar. Want wie wil er nou te veel betalen? Ik denk niemand.

Geef een reactie