Bescherming bij zware werkzaamheden

Wanneer je zware werkzaamheden verricht kan er van alles mis gaan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je hele dagen bezig bent met wat er allemaal fout kan gaan. Dan zou je namelijk geen leven meer hebben. Je kunt jezelf echter wel goed voorbereiden door de veiligheidsmaatregelen goed in acht te nemen bij zware werkzaamheden. Daarbij moet je onder andere denken aan jezelf goed beschermen door middel van je kleding. Vooral veiligheidsschoenen zijn daarbij erg belangrijk. Door Meindl werkschoenen te dragen voorkom je dat je voeten blijvend beschadigd raken wanneer er iets op valt. Maar er zijn nog veel meer redenen op te noemen waarom je deze werkschoenen zou moeten aanschaffen.

Bescherm je voetzolen

Meindl werkschoenen zijn erg handig wanneer de kans bestaat dat er op de werkvloer van alles op de grond ligt. Op een bouwwerkplaats kunnen er bijvoorbeeld het scherpe voorwerpen op de grond liggen waarmee je jezelf ernstig kunt verwonden. Werkschoenen beschikken over een speciale tussenzool van kevlar of staal waardoor je voetzolen extra beschermd worden. Juist op werkplaatsen is het daarom verstandig om werkschoenen te dragen. Op die manier voorkom je pijnlijke en vervelende wondjes onder je voet.

Bescherm je onderbeen

De Meindl werkschoenen zijn vrijwel allemaal behoorlijk hoog. Daardoor bescherm je ook direct je onderbenen tegen metaalspetters en vonken wanneer je aan het werk bent. Vooral als je met lasapparaten of open vuur werkt, is dat erg handig. Sommige van de werkschoenen van Meindl zijn zelfs extra lang waardoor een groot gedeelte van je onderbenen goed beschermd wordt. In sommige gevallen is dat wellicht niet nodig, maar voor andere is het zeker geen overbodige luxe!

Niet uitglijden!

Het kan voorkomen dat de vloer nat of glad is en dan is de kans behoorlijk groot dat je uitglijdt. Zeker als je met gladde zolen loopt. Daarom hebben veel werkschoenen extra slipvaste eigenschappen. Dankzij deze schoenen glijd je dus niet meer uit. Uitglijden kan namelijk tot behoorlijke verwondingen lijden, zeker als er veel materiaal en gereedschap in de buurt staat.

Voeten op de juiste temperatuur

Extra voordeel van de Meindl werkschoenen is dat ze helpen om je voeten op de juiste temperatuur te houden. In de zomer hebben veel mensen last van warme voeten tijdens het werk en in de winter is het juist weer erg koud. Dankzij deze werkschoenen blijven je voeten op de juiste temperatuur. Er zijn overigens ook speciale werkschoenen beschikbaar voor mensen die last hebben van zweetvoeten. Heb je juist snel last van koude voeten? Kies dan voor werkschoenen met een voering van wol of bot.

Houd je voeten droog

Niets is zo vervelend als natte voeten wanneer je aan het werk bent. De Meindl werkschoenen zijn waterdicht zodat je geen natte voeten krijgt. Overigens zijn natte voeten niet alleen heel vervelend, maar krijg je ook nog eens sneller last van blaren. Er zijn namelijk weinig dingen die zo vervelend zijn als blaren op je voeten.

Geef een reactie