Grondreiniging: een vergelijking tussen de producten van HMK

De vloer in uw woning is zeer bepalend voor de uitstraling van uw interieur. Bovendien is uw vloer altijd in het zicht. Voor een optimale grondreiniging is het dan ook heel belangrijk dat u de juiste producten gebruikt. Het is zeker aan te raden om te kiezen voor producten van een kwalitatief hoogwaardig merk dat zich specialiseert in grondreinigers. Dit soort producten zijn wellicht iets duurder in aanschaf dan de universele vloerreinigers en huismerk allesreinigers van de supermarkt, maar ze zijn het meer dan waard! In dit artikel bespreken we een aantal grondreinigers van het merk HMK, en voor welke toepassingen deze geschikt zijn.

Over HMK

HMK is een merk dat zich al sinds 1977 specialiseert in het ontwikkelen van een zeer compleet assortiment met kwaliteitsproducten voor het reinigen, beschermen en onderhouden van natuursteen, kunststeen, keramiek en beton. Daarnaast levert HMK ook een aantal speciale producten voor natuursteen- en tegelverwerking. Hierbij kunt u denken aan antislip middelen, speciaalreinigers en producten voor roest- en voorbehandeling. Het merk HMK is ontstaan vanuit het in Duitsland opgerichte familiebedrijf Moeller Stone Care en wordt inmiddels in meer dan 40 verschillende landen verkocht.

HMK R159 Tegel- en sanitairreinigerHMK r159

HMK R159 is een speciale tegel- en sanitairreiniger die gebruikt kan worden voor het verwijderen van een lichte cementsluier, kalkaanslag, vuil en zeepresten.

Deze grondreiniger mag uitsluitend op zuurbestendige oppervlakken worden gebruikt, waaronder geglazuurde en ongeglazuurde wand- en vloertegels, chroom, RVS, glas en geanodiseerd aluminium.

HMK R161 Grondreiniger voor porcelanato

HMK R161 is een krachtige, hoog alkalische grondreiniger, waarmee u olieachtige en vettige lagen, resten van onderhoudsproducten en bouwvervuiling kunt verwijderen.

Deze grondreiniger mag uitsluitend op zuurbestendige oppervlakken worden gebruikt, waaronder tegels, plavuizen, porcelanato, cotto, bakstenen en gepolijste keramische oppervlakken.

HMK R165 Cement- en salpeterverwijderaar

HMK R165 is een reinigingsmiddel dat zeer geschikt is voor het verwijderen van witte salpeteruitslag, mortelresten, cementsluier, (zware) kalkaanslag, verhard bouwafval, roest, algen, mos en vuil. Het werkt ook uitstekend om sterk vervuilde tegelvoegen weer schoon te krijgen.

Deze grondreiniger mag uitsluitend op zuurbestendige oppervlakken worden gebruikt, waaronder urinesteen van terracotta, beton, ongeglazuurde wand- en vloertegels, glas, bakstenen en enkele kunststoffen.

HMK S242 Kleurverdiepende bescherming

HMK S242 is een speciaal impregneermiddel dat gebruikt kan worden om vloeren te beschermen tegen het intrekken van vocht, vuil, olie en vet. Het beschermlaagje zorgt ervoor dat substanties op de oppervlakte blijven liggen, waardoor ze makkelijker te verwijderen zijn. Uw vloer behoudt hierdoor de natuurlijke kleur.

Deze grondreiniger mag worden gebruikt op natuurstenen en kunststenen vloeren, niet-geglazuurde tegels, bakstenen en klinkers.

Alle bovengenoemde HMK reinigingsproducten moeten na gebruik grondig worden nagespoeld.

Tot slot

Welke grondreiniger u ook gebruikt, het is belangrijk dat u voor gebruik altijd de informatie op het etiket doorleest. Zo kunt u namelijk de juiste voorzorgsmaatregelen treffen. Wist u bijvoorbeeld dat u voor het impregneren van uw vloer altijd eerst de vloerverwarming uit dient te schakelen en de ondergrond tot zijn ‘natuurlijke’ temperatuur moet laten afkoelen? Of dat u bij het gebruiken van zuurhoudende en hoog alkalische producten altijd voor een goede ventilatie moet zorgen? Het is tevens van belang dat u weet wat voor soort vloer u heeft. Als u de vloer in uw woning zelf heeft aangeschaft dan weet u dit waarschijnlijk wel, maar als de vloer er al langer in zit en u niet weet met welk materiaal u te maken heeft, is het slim om er een specialist naar te laten kijken.

Het is ook aan te raden om het betreffende reinigingsproduct eerst op een opvallende plaats uit te testen. Op die manier weet u zeker dat het product geschikt is voor de ondergrond en voorkomt u dat u achteraf met vervelende verrassingen wordt geconfronteerd. Door uzelf goed te laten informeren en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen bent u verzekerd van een optimaal resultaat en een langere levensduur van uw vloer.

Geef een reactie