Pennen met logo

Ben je op zoek naar een snelle en voordelige manier om je bedrijf of vereniging onder de aandacht te brengen? Dan kunnen pennen met logo een leuke optie zijn. Het zijn kleine weggevertjes, die je aan praktisch iedere doelgroep kunt schenken. En waar de meeste attenties vaak ergens achter in de kast verdwijnen, is een pen een gebruiksvoorwerp dat mensen bij de hand houden. Op het bureau, in de tas, zelfs in de borstzak; hoewel de wereld steeds digitaler wordt, blijven pennen populair. Het enige wat je nodig hebt is een drukker en iemand voor het pennen ontwerpen. Dit laatste kun je overigens ook in eigen hand houden.

Kleurgebruik bij drukken pennen

Om je logo te laten opvallen, is het belangrijk om op de kleur van de pen te letten. Een lichtblauw logo op een donkerblauwe pen is bijvoorbeeld geen handige keus. Maar ook op de combinatie rood en wit moet je goed letten. Niet iedereen kan wit op rood namelijk even goed lezen. Een goede contrastkleur is belangrijk om het logo te laten opvallen. Je kunt overwegen om het logo van je club of vereniging af te laten drukken in een andere kleur dan die waarin het logo normaal gesproken afgedrukt wordt. Zo kan een goud- of zilverkleurige afdruk een mooi resultaat geven. Toch is het meestal aan te raden om de kleur van het logo niet te veranderen. Dit komt de herkenbaarheid namelijk ten goede. Dat is net zoiets als de clubkleuren van een sportclub. Wanneer je de strepen op het voetbalt-shirt opeens wijzigt in andere kleuren, kan niemand de club nog herkennen. Herkenbaarheid is bij marketing ook een belangrijk punt.

Kwaliteit of kwantiteit

Natuurlijk is het van belang dat je marketingplannen binnen het budget vallen. Ook om die reden kunnen pennen met logo een interessante optie zijn. Hoe klein het budget ook is, met pennen kom je een heel eind. Daarnaast is het ook nog eens zo dat er bij drukkerijen vaak verschillende keuzes zijn wat betreft pennen. Deze opties variëren in prijs, waardoor dat al een eerste mogelijkheid is om op het budget te letten. Vervolgens kun je bekijken in hoeveel kleuren je je logo wil laten afdrukken. Over het algemeen stijgt de prijs wanneer er meer kleuren gebruikt worden. Afdrukken in slechts een kleur kan dus een manier zijn om met een klein budget toch verder te komen. Kiezen tussen kwaliteit en kwantiteit is als het om pennen drukken gaat dus niet altijd noodzakelijk. Ga gewoon voor allebei!

Laten drukken en bezorgen

Pennen met logo kun je meestal laten drukken in vaste aantallen. Twijfel je over je ontwerp, of over het aantal dat je gaat bestellen? Informeer dan eens bij de klantenservice van de drukkerij. Zij kunnen je vaak verder helpen. Kijk ook altijd goed na wat de levertijden zijn. Het is namelijk jammer om een bestelling pas binnen te krijgen als het evenement waarop je de pennen wilde uitdelen al achter de rug is. Vraag eventueel om een spoedlevering. Hier zitten meestal extra kosten aan verbonden, maar zo weet je wel zeker dat je je bestelling op korte termijn binnen hebt.

Geef een reactie