Schaf nu je puincontainer aan

Welke verbouwing je ook uitvoert, dat er veel puin vrij zal komen is wel zeker. Wil je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk maken tijdens de verbouwing, dan is het huren van een puincontainer een prima idee. Je hoeft niet meer al je puin in een aanhanger te gooien, die in een mum van tijd vol is, om vervolgens in een containerpark alles weer uit te laden. Hier gaat namelijk veel tijd inzitten die je veel beter aan je verbouwing kunt besteden. Daarnaast vragen veel gemeentes ook veel geld voor het storten van puin. Uiteindelijk ben je met het huren van een puincontainer ook goedkoper uit.

Wat mag er in een puincontainer?

Ook het containerbedrijf moet rekening houden met het feit dat afval gerecycled moet worden en gescheiden aangeleverd moet worden. In een puincontainer mag dan ook enkel schoon puin in. Hieronder valt onder andere uitgehard betonpuin, dakpannen, harde steensoorten, tegels en natuursteen, bak- en straatstenen en trottoirtegels. Wat absoluut niet in een puincontainer mag belanden is asfalt, bitumen, gas- en celbeton en allerlei overig afval zoals hout, plastic, pvc en papier. Heb je bijvoorbeeld veel houtafval, huur dan een speciale houtcontainer in plaats van een puincontainer.

Afmetingen puincontainer

Afhankelijk van je verbouwing kun je een puincontainer huren van verschillende afmetingen. Voor een normale verbouwing moet een puincontainer van 3 kuub voldoende zijn. Verwacht je erg veel puin, dan kun je ook voor een slag groter gaan en een 6 kuub container huren. Voor de echte grote verbouwingen zijn er ook puincontainers beschikbaar van 10 en 15 kuub. Standaard zijn de puincontainers open, maar als je wilt kun je ook een gesloten container huren. Bij slecht weer zal je afval niet nat worden en je kunt hem afsluiten, zodat niet iemand anders sluikafval in jouw container kan dumpen.

Geef een reactie