Tips voor optimaal zomergebruik van de tuin

De zomer staat weer voor de deur en dat betekent lekker buiten zitten! Je kunt je tuin zomerklaar maken op verschillende manieren om zo optimaal van de tuin te genieten. In de zomermaanden is er tenslotte niets fijner dan lekker in de warme zon te zitten in je eigen tuin. Er zijn verschillende manieren waarop je de tuin kunt aanpassen om deze nog meer in de zomer te gebruiken.

Een gezellige barbecue

Barbecueën is waarschijnlijk één van de populairste bezigheden in de zomer. Met een barbecue kun je gezellig met je vrienden, familie, gezin of met je partner samen buiten eten. Met diverse soorten vlees, groente en sausjes maak je al snel een heerlijke maaltijd. Een barbecue duurt vaak wat langer doordat je het eten in delen ter plekke bereidt. Je kan daardoor al ’s middags beginnen en tot in de avond doorgaan.

Creëer een zitplek

In de zon zijn is heerlijk, maar het wordt nog fijner als je een goede zitplek hebt. Je kunt dit eenvoudig doen met een tafel en enkele stoelen. Als je liever voor wat meer luxe gaat kun je ook voor een loungeset kiezen. Deze bestaan vaak uit banken met kussens en een bijpassende lage tafel. Zo kun je op comfortabele wijze van de zon genieten. Het is wel verstandig om de kussens na gebruik op te bergen in de schuur zodat ze niet nat worden van een regenbui.

Ook ’s avonds buiten zitten met terrasverwarming

Gaslantaarn Scoop, zwart-1Het fijne aan de zomer is dat je langer buiten kunt zitten doordat het warmer is en het is langer licht. Toch kan het ’s avonds wel afkoelen, vooral als de zon al onder is. Met een terrasverwarming kun je ook tot laat nog buiten zitten. Dit is vooral gezellig als je vrienden of familie hebt uitgenodigd, maar je kan er zelf natuurlijk ook van genieten.  De grootte van het oppervlak wat je wilt verwarmen bepaalt welke verwarming je nodig hebt. Zo is een terrasverwarming op gas erg geschikt voor brede oppervlakken dankzij het grote vermogen.

Lekker afkoelen met een zwembadje

Een opblaasbaar zwembad is ideaal om even af te koelen als het warm is. Hiervoor maakt de grootte van je tuin niets uit, want je kunt veel verschillende afmetingen vinden. Een klein badje kun je gebruiken als voetenbad, terwijl je in een groot exemplaar kunt gaan liggen. Als je kinderen hebt zullen zij dat vast ook een geweldig idee vinden. Je hoeft dan niet naar een zwembad te gaan als het te warm wordt.

Kleed de tuin aan met planten

De laatste tip is om je tuin aan te kleden met vrolijk gekleurde planten. Vaak is de tuin in de zomer het mooist, doordat alle planten gaan bloeien. Je kunt vaste planten in de borders of in grote potten planten. Het is ook een optie om leuke bloemen in kleine potten te plaatsen. Met deze simpele stappen zorg je ervoor dat je tuin er vrolijk en fris uitziet en een gezellige sfeer heeft.

Geef een reactie