Trends op het gebied van vitrages

Vitrages worden ook wel glasgordijnen genoemd en zijn ondertussen toch zeer goed ingeburgerd in huis. Weet je niet wat vitrages zijn? Dat zijn die dunne gordijnen die ervoor zorgen dat jij toch gezellig je privacy hebt terwijl net voldoende zonlicht in de kamer doorgelaten wordt. Een vitrage kan een raamopening volledig bedekken of net een klein deeltje ervan. Waar vitrages vroeger voornamelijk functioneel bedoeld waren is dat vandaag de dag wel even anders. Het is een echt decoratief item geworden want de vraag oproept: wat zijn de trends op het gebied van vitrages? Wat is helemaal hip bij het vitrages kopen?

Felle kleuren!

Vitrages waren in vroegere tijden strikt functioneel. Dat had ook zijn weerslag op het uiterlijk ervan. Eigenlijk was er enkel keuze tussen de klassieke witte stoffen in diverse varianten. Vandaag de dag kan je vitrages in elke kleur op de kop tikken. Een echte trend is daar dan ook gebruik van te maken. Vitrages in felle kleuren die bedoeld zijn als echte eye-catcher in het interieur komen meer en meer op.

Klassieke patronen

Als er een moderne beweging in gang is gezet is het zo dat er altijd opnieuw een tegenbeweging komt. In dit geval is het de terugkeer van klassieke patronen. De witte vitrages met leuke franjes en details zijn aan een echte comeback bezig.

Quasi doorzichtig

Vitrages zijn bedoeld om privacy te geven en tegelijkertijd het gevoel te hebben dat je met de buitenwereld in contact staat. De moderne stoffen doen dat beter dan ooit en er zijn vitrages te koop in diverse kleuren die bijna doorzichtig zijn. Zeker met de opkomst van het thuis werken is dit een populaire keuze.

Natuurtonen

De natuur is helemaal hip en dat komt ook terug in het interieur. Een trend die ook zijn weerslag heeft op vitrages. Vitrages in natuurtonen zoals groen, bruin en roest zijn helemaal in!

Geef een reactie