Tuinen bezichtigen in binnen- en buitenland

Ben je op zoek naar leuke activiteiten die je buiten kan doen? Misschien is het bezichtigen van diverse tuinen dan een leuk idee. Tuinen bezoeken kan zowel in eigen land als in het buitenland. Als je wel van een avontuur houdt kun je buitenlandse tuinen bezoeken. In diverse landen, waaronder Spanje, Griekenland en Frankrijk kun je de diverse stijlen gaan ontdekken die toegepast worden in de tuinen. Ook binnen Nederland zijn er unieke tuinen te vinden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Of je nu in het binnenland blijft of naar het buitenland gaat, je zult vast veel ideeën voor je eigen tuin opdoen en kennis vergaren over planten. Je kunt zelf op pad gaan, maar je kan ook een georganiseerde tuinreis boeken bij een bedrijf. Het voordeel van georganiseerde tuinreizen is dat je zelf veel minder hoeft te regelen qua vervoer en het overnachten.

Een unieke vakantie

Wil je eens een keer iets totaal anders doen op vakantie? Een tuinreis maken is een unieke manier om op vakantie te gaan. Vooral als je graag buiten in de natuur bent en lekker op pad wil gaan is dit een leuke optie. Deze speciale rondreis boek je bij een bedrijf die tuintours organiseert. Deze bedrijven bieden diverse reizen in zowel het binnenland als het buitenland aan. De reizen verschillen onderling qua bestemmingen, de tuinen die bezocht worden en de duur van de reis. Tijdens een tuin vakantie bezoek je elke dag één of meerdere tuinen die prachtig zijn aangelegd. Uiteraard kun je bij elke tour zien welke tuinen bezocht worden. Ook vind je informatie over deze tuinen. Zo kun je een tuin vakantie boeken die het soort tuinen bezoekt die jou aanspreken. Sommige tuinen kun je zelfs niet bezoeken zonder een georganiseerde reis. Dat maakt het tot een unieke beleving. Natuurlijk spelen de tuin de hoofdrol tijdens een tuin vakantie, maar je ontdekt ook meteen een ander land of een ander gebied.

Tuinen in het buitenland bezichtigen

Elk land heeft een eigen cultuur met enkele kenmerkende punten. Dat geldt niet alleen voor de gewoontes en de bouwstijlen, maar ook zeker voor de aanleg van tuinen. Doordat elk land weer een originele stijl heeft op het gebied van tuinen, ontdek je steeds weer nieuwe ideeën voor de inrichting en de beplanting. Het is dan ook niet zo gek dat bedrijven tuinreizen organiseren in verschillende landen. Hierbij kan je denken aan landen in Europa zoals Engeland, Portugal, Italië en Tsjechië, maar ook aan verre landen zoals Japan. Een tuin bezichtigen in het buitenland kan voor inspiratie zorgen voor de inrichting van je eigen tuin. Tevens leer je veel over diverse planten waar je zelf misschien niet zo snel aan zou denken. Het aanbod aan tuinen in het buitenland is zeer groot. Denk bijvoorbeeld aan Schloss Dyck in Duitsland, Imperial Garden in Japan en Sissinghurst Castle in Engeland. Deze tuinen verschillen enorm van elkaar, maar ze zijn elk op hun eigen manier het bezoeken waard. Doordat je bij elke reis in het buitenland meerdere tuinen bezoekt, krijg je een goed beeld van de stijlen die in één land toegepast worden. Bij sommige tuinen zul je enkele overeenkomsten ontdekken, terwijl andere tuinen juist weer veel van elkaar afwijken. Het bezoeken van buitenlandse tuinen is daardoor een bijzondere ontdekkingsreis.

De Nederlandse tuinen bezoeken

Als je liever wat dichter bij huis blijft voor het bezoeken van tuinen, dan zijn de reizen binnen Nederland iets voor jou. Ook in Nederland kun je genoeg prachtige tuinen bezoeken om inspiratie op te doen of om meer te leren over verschillende soorten planten. Het leuke aan tuinen bezoeken Nederland is dat je niet ver weg hoeft om mooie tuinen te ontdekken. Het aanbod aan tuinen is zeer divers. Je kunt tours vinden waarin je zowel kwekerijen en parken als privétuinen bezoekt. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je met meerdere concepten in aanraking komt. Tijdens de bezoeken aan de tuinen geeft de reisleider informatie over de tuinen. Zo kom je veel meer te weten over een bepaalde tuin dan wanneer je deze zelf zou bezoeken. Dit is niet alleen erg interessant voor ware tuinliefhebbers, maar het is ook nuttig als je zelf met je tuin aan de slag wil.

Geef een reactie