Valencia marathon

Valencia, gelegen aan de oostelijke kust van Spanje, wordt ook wel de stad van de sinaasappels genoemd. Deze stad heeft letterlijk alles te bieden: zon, zee, strand, geschiedenis, moderne architectuur, heerlijk eten én een marathon! De stad is qua grootte de derde stad van Spanje, maar voelt niet groot aan. Ideaal dus om een citytrip te combineren met het lopen van de marathon.

Marathon van Valencia

De marathon van Valencia wordt gehouden op 1 december. Waar kan de marathon van Valencia beter beginnen dan op de meest herkenbare plek van de stad: tussen de futuristische witte gebouwen in de City of Arts and Sciences. De route gaat door de hele stad. Je komt langs de Turia, wat vroeger een rivier was. Nu is het een mooi aangelegen park dat dwars door de stad loopt. Ook kom je door het oude centrum. Een leuke en afwisselende route, die vrij vlak is. De weersomstandigheden eind november, begin december zijn ideaal. Het is er zo’n 16 graden en droog.

De reis

Op vrijdag 29 november arriveer je om 20.15 uur in Valencia. De reis is tot in de puntjes geregeld door Loopreizen.nl. Inclusief in het arrangement zit de retourvlucht tussen Amsterdam en Valencia. Eenmaal aangekomen is ook de transfer geregeld. Je verblijft drie nachten in het hotel NH Las Artes, wat vlak naast de startlocatie ligt. In het hotel maak je gebruik van het dagelijkse ontbijtbuffet. Op zaterdag 30 november is er een losloopsessie. De begeleiding van de marathonloop wordt verzorgd door oud-kampioen Paul Zwama. Overdag is er tijd om de stad te ontdekken. Op zaterdagavond wordt er een presentatie gegeven en is er een speciale pastaparty. De marathon begint om 08.30 op zondag 1 december. Na afloop is er borrel met alle reisgenoten. Het startbewijs van de loop zit bij de reis inbegrepen. De terugreis op maandag 2 december is pas om 20.40 uur, dus er is die dag nog genoeg tijd voor sightseeing. Een ideale combinatie dus voor een citytrip en het meedoen aan Valencia Marathon.

Geef een reactie