Waarop letten bij het kiezen van een hoeslaken?

Een hoeslaken mag niet ontbreken bij jouw bed. Het doel van een hoeslaken is om de matras te beschermen zodat deze zo lang mogelijk mee gaat. Hoeslakens zijn verkrijgbaar in meerdere afmetingen en kleuren. Daarnaast worden ze gemaakt van verschillende materialen. Bij het uitzoeken van een nieuw hoeslaken kun je op enkele punten letten. Je weet dan zeker dat je het juiste hoeslaken koopt.

Kies de juiste maat hoeslaken voor jouw bed

Voor elk bed is een passend hoeslaken verkrijgbaar. Voordat je gaat kijken naar hoeslakens zal jij moeten weten welke afmetingen bij jouw bed passen. Dit betekent dat je de hoogte, de lengte en de breedte van het matras moet weten. Als je een hoeslaken met de juiste afmetingen neemt, dan weet je zeker dat het hoeslaken perfect past. Er zijn hoeslakens verkrijgbaar voor 1-persoonsbedden, 2-persoonsbedden en twijfelaars. Je hebt dan ook keuze uit hoeslakens met een breedte van onder andere 80cm, 90cm, 120cm, 160cm en 200cm. De hoeslakens hebben een lengte van 200cm, 210cm en 220cm. Dankzij de diverse maten die verkrijgbaar zijn is er voor elke matras een goed hoeslaken te vinden. Hoeslakens zijn niet alleen verkrijgbaar voor gewone matrassen, maar ook voor matrastoppers, boxsprings en verstelbare bedden. Matrastoppers zijn een soort dunne matrassen die je op je gewone matras kan leggen. Een split hoeslaken is ideaal voor een verstelbaar bed. Dankzij de split aan de onderkant kun je de matrassen in een andere positie zetten terwijl de hoes goed om beide matrassen blijft zitten.

Ga voor een comfortabel materiaal

Bij de hoeslakens heb je keuze uit diverse materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een jersey, katoenen, satijnen, flanellen of velours hoeslaken. Deze materialen hebben andere eigenschappen.

Katoen is een materiaal dat veel gebruikt wordt voor hoeslakens. Het voert vocht namelijk goed af en het voelt prettig aan. Een katoenen hoeslaken kan het hele jaar door gebruikt worden. Een hoeslaken van flanel of velours is heerlijk zacht en warm. Deze materialen zijn daardoor ideaal voor de koude wintermaanden. Houd je van een hele gladde stof? Dan is een satijnen hoeslaken een goede keuze. Jersey is een stof die erg rekbaar is. Een jersey hoeslaken kun je makkelijk om het matras bevestigen. Welk hoeslaken jij kiest is afhankelijk van je eigen voorkeuren. Je kan bijvoorbeeld een eenvoudig katoenen hoeslaken aanschaffen zodat je deze elk seizoen kan gebruiken.

Kies een kleur die bij jouw smaak past

Ook al zijn de juiste maat en het materiaal het belangrijkst, je wil natuurlijk wel een hoeslaken dat er mooi uitziet. Als je eenmaal weet welke maat je nodig hebt en welk materiaal je voorkeur heeft, kun je een mooie kleur uitzoeken. Je hebt bij de hoeslakens keuze uit een breed scala aan kleuren. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een hoeslaken in een neutrale kleur te kopen. Hierbij kun je denken aan een zwart, wit, bruin of grijs hoeslaken. Houd je juist wel van wat kleur? Kies dan voor een blauw, rood of roze hoeslaken. Je kunt de kleur van het hoeslaken afstemmen op de kleuren die terugkomen in de slaapkamer. Voor een klassieke en rustige uitstraling kun je voor een neutrale kleur kiezen. Om je slaapkamer op te vrolijken kun je een frisse kleur uitzoeken. De gekleurde hoeslakens zijn ook erg geschikt voor een leuke kinderkamer.

Geef een reactie